El Parlament acull una jornada organitzada per CCOO

Notícia del Parlament - 17 d'abril de 2023

ÀLBUM FOTOGRÀFIC

El Parlament de les Illes Balears ha acollit avui matí la jornada 'El Sindicat com actor institucional', organitzada pel sindicat Comissions Obreres a les Illes Balears.

L'acte s'ha iniciat amb les paraules de benvinguda del president de la Cambra, Vicenç Thomas, qui ha agraït als representants de Comissions Obreres el fet d’haver elegit el Parlament per celebrar aquesta jornada, atès és un espai obert a les entitats i a les organitzacions. En aquest sentit, el president ha manifestat que els sindicats són molt necessaris pel desenvolupament social i econòmic de les nostres Illes, com a òrgan de defensa i promoció dels interessos dels treballadors.

Thomas, a tall d'exemple, ha fet esment que fa uns mesos, al Parlament s'aprovà una llei per a la sostenibilitat i la circularitat del Turisme, que suposa un gran avanç, entre altres qüestions, en la qualitat i salut laboral en el principal sector econòmic de la nostra comunitat i que ja està beneficiant a molts treballadors i treballadores. Una iniciativa legislativa que, segons els president del Parlament, va ser possible gràcies a les aportacions i la col·laboració de sindicats com el de CCOO. 

El president ha conclòs les paraules de benvinguda, amb la felicitació a Comissions Obreres pels 45 anys en la defensa dels drets laborals i la implicació en la construcció d’una societat més justa i solidària.

A continuació, en l'acte de benvinguda, també ha intervingut el secretari general de CCOO, José Luis García, qui ha explicat l'objectiu de la jornada. 

To seguit , la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha exposat la ponència "Els assoliments del diàleg social a Balears".

A continuació, la secretària de Participació Institucional i Moviments Socials de CCOO, Carmen Vidal, ha parlat sobre "El sindicat com a actor institucional". I, seguidament, el president del CES-Illes Balears, Rafel Ballester, s'ha referit al paper del Consell Econòmic i Social de Balears com a ens generador de consensos.

Després d'una breu pausa, s'ha impartit la ponència “El funcionament de les institucions polítiques en l’Estat espanyol” a càrrec d'Armando Recio, adjunt a la secretaria de Participació Institucional i Moviments Socials de CCOO i, tot seguit, "Els reptes del diàleg social com a instrument d’influència socio-política del sindicat”, a càrrec de José Luis García, secretari general de CCOO de les Illes Balears.

Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

No hi ha cap emissió en directe en aquests moments.
La següent emissió serà: dia 23/04/2024 a les 10:00h del Ple del Parlament de les Illes Balears

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Idioma:



    Nre. de visites : 55922459

Mapa Web

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201