El Parlament celebra la IX Lliga de Debat Universitari

Notícia del Parlament - 10 de març de 2023

FOTOGALERIA

Després de l'eliminatòria celebrada dia 23 de febrer a Sa Riera, el Parlament un any més ha acollit aquest divendres horabaixa la final de la IX Lliga de Debat Universitari organitzada per la Universitat de les Illes Balears. 

Durant la inauguració de l’acte el president Vicenç Thomas, ha remarcat que aquest és el novè any que les finals de la Lliga de Debat se celebren al Parlament, tractant-se ja d’un esdeveniment consolidat entre la institució i la Universitat.  Per a Thomas el procés d'anàlisi del debat és un mètode que també fan els diputats i diputades del Parlament que intervenen en la defensa dels seus posicionaments. Per altra part, els temes que avui s'aborden a la lliga de debat, són assumptes que també s'han tractat al Parlament, com per exemple la primera llei de canvi climàtic i transició energètica (2019) i, fa poc, la llei de sostenibilitat i circularitat del turisme de les Illes Balears (2022). Per tant, per al president del Parlament, el fet de confrontar avui ideees a la Cambra és un bon lloc per al diàleg, el debat i la capacitat de persuació per decidir qüestions d'importància per a la vida quotidiana. 

També han donat la benvinguda als participants el rector de la Universitat de les Illes Balears, Jaume Carot, i la vicerectora de Projecció Cultural i Universitat Oberta, Magdalena Brotons. 

 

 

La IX Lliga de Debat Universitari s’ha dividit en dues categories: la Lliga de Debat del G9, i la Lliga de Debat de la Xarxa Vives. Els equips finalistes per la Xarxa Vives han estat Nereides i Trencaclosques, mentre que per part del G9, els equips finalistes han estat Signum III i Team Ursa

Pel debat en català de la Xarxa Vives, el tema a tractar ha versat sobre si “És sostenible el turisme?”, i per la Lliga de Debat del G9, s’ha tractat la qüestió: “¿Es adecuado considerar la energia nuclear como una energía verde para la transición energética?

Durant les més de dues hores que ha durat la final, els universitaris han defensat amb tots els seus recursos d’oratòria, les posicions a favor i en contra, tal com s’han sortejat prèviament.

Han participat com a membres del jurat, per a la Xarxa Vives: Paula Casadesús, professora del Departament de Dret Privat, Elga Cremades, profesora de Filologia Catalana i Lingüística General, i Jeroni Martí, cap de recursos humans del Parlament; i per a G9: Marta Jacob, professora del Departament d’Economia Aplicada, Francesca Garcias, professora del departament de Física i Esperança Munar, oficiala major del Parlament. 

Finalment, els equips guanyadors dels debats han estat: Nereides (Xarxa Vives) i Team Ursa (G9). Els dos equips representaran a la UIB a les finals a nivell estatal, organitzades en el cas de la Xarxa Vives a la Universitat de València entre els dies 27 al 29 de març de 2023; i en el cas del G9, a la Universitat d'Oviedo, entre els dies 22 al 24 de març de 2023.

 

Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

No hi ha cap emissió en directe en aquests moments.
La següent emissió serà: dia 28/03/2023 a les 09:00h del Ple del Parlament de les Illes Balears

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Idioma:    Nre. de visites : 45616619

Mapa Web

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma, Tel. 971 228 281 Fax 971 718 201