Els alumnes sahrauís d'Escola en Pau visiten el Parlament

Notícia del Parlament - 3 de gener de 2023

Cursen estudis a les Illes Balears, on resideixen amb les famílies d'acolliment

El president del Parlament, Vicenç Thomas, ha rebut un grup de nins sahrauís de l'associació Escola en Pau. Els estudiants resideixen amb famílies d'acolliment i cursen estudis a les Illes Balears.

A l´acte han assistit els diputats Antoni Fuster i Juan Manuel Gómez, membres de la comissió intergrup parlamentari “Pau i llibertat per al Sàhara”.

Els alumnes, juntament amb les famílies d'acollida, després de dos anys d’absència, han vingut per felicitar les festes de Nadal acompanyats per la presidenta de l'associació, Carme Barceló, i del delegat del Poble Sahrauí a les Illes Balears, Hmudi Lebsir.

El president del Parlament ha donat la benvinguda als nins d’Escola en Pau i ha manifestat, que són anys molt importants per la seva vida i també per les famílies d’acollida que fan tot el possible perquè visquen aquesta experiencia. Ha mostrat el seu agraïment a les families, que gràcies a la seva implicació fan possible el Projecte Madrassa de l'associació Escola en Pau.

També ha destacat que ja fa 20 anys que s’ha iniciat aquest programa que ha beneficiat a centenars d’infants, nins i nines que han pogut tenir un accés a l’educació a les Illes.

No ha deixat passar l’oportunitat per reivindicar una solució que neixi fruit del diàleg per obrir un futur viable i digne per al poble sahrauí. Finalment ha recordat que el Parlament està molt implicat en aquesta causa mitjançant l’intergrup parlamentari “Pau i Llibertat per al Sàhara” que compta amb un ampli recorregut al llarg de tres dècades.

Per la seva part, Carme Barceló, presidenta de l’associació Escola en Pau, ha volgut agrair de nou el suport del Parlament de les Illes Balears que sempre ha obert les portes i que dona suport a la causa sahrauí. També a denunciat que les violacions de drets humans al Sàhara Occidental s’han intensificat en els territoris ocupats, per la qual cosa ha demanat l’ajuda internacional.

Per finalizar, Hmundi Lebsir, ha agraït la rebuda dels representants del Parlament i ha reivindicat democràcia, justícia i respecte per la voluntat del poble sarauhí.

Album fotogràfic

Compartir FaceBookCompartir TwitterCompartir Google+

Correu del ciutadà

Contactau amb el Parlament, no oblideu que els camps assenyalats amb un signe (*) i en vermell són obligatoris.

Tipus de missatge

Per evitar el correu brossa generat per robots maliciosos, per favor, escriviu el resultat de la suma al camp de resultats abans de pitjar el botó d'enviar.

El resultat de

El termini de resposta serà de dos dies hàbils a partir de l'enviament.

Multimèdia

No hi ha cap emissió en directe en aquests moments.
La següent emissió serà: dia 1/02/2023 a les 08:55h de la COMISSIÓ D'HISENDA I PRESSUPOSTS

Canal YouTube del Parlament                                   

No hi ha emissió en directe

Enllaços d'interès

Enllaç Biblioteca

Biblioteca del Parlament de les Illes Balears

Des d’aquí podeu accedir a la cerca de llibres i altres publicacions en el catàleg de la biblioteca i a una sèrie de dossiers relacionats amb l’activitat parlamentària.

Enllaç Junta Electoral

Junta Electoral de les Illes Balears

La Junta Electoral de les Illes Balears posa a la vostra disposició informació corresponent a les eleccions al Parlament de les Illes Balears i als consells insulars.

Peu de pàgina

Parlament de les Illes Balears

Carrer Conqueridor, 11. 07001 Palma,

Tel. 971 228 281

Fax 971 718 201

Idioma:    Nre. de visites : 43737965

Mapa Web